| Event

30 oktober 2019

info@stichtinggrondinverzet​.nl

Wij roepen op
Kom op 30 oktober massaal naar het Malieveld om te laten zien hoeveel inkomens er op het spel staan door de huidige wet- en regelgeving rondom Stikstof en PFAS.

Programma (onder voorbehoud) op hoofdlijnen:

09.30     start muziek op het Malieveld

09.55     aftrap officiële programma

10.00     landelijk signaal van 1 minuut van scheepshoorns en bouwmachines – Code Oranje!

10.05     speeches Stichting Grond in Verzet e.a. die fors geraakt worden door het stikstof- en PFAS-beleid

10.30     overhandiging Manifest aan enkele bewindslieden en reacties vanuit het kabinet

10.45     korte terugblik op wat door de bewindslieden is gezegd

11.00     muziek

11.15     interviews met gedupeerde ondernemers uit o.a. de waterbouw

11.30     mogelijk aanbieden van manifest aan enkele vertegenwoordigers provincies en gemeenten

12.00     muzikaal intermezzo

12.10     interviews met enkele ondernemers uit de techniek en afbouw

12.20     interview met vertegenwoordigers van de bouwbonden van FNV en CNV

12.25     muzikaal intermezzo

12.35     ludieke actie op het Malieveld

12.45     muzikaal intermezzo

13.00     interview enkele gedupeerde ondernemers

13.15     tussenstand opmaken met de actieleiders van Grond in Verzet en nog aanwezige branches.

13.30     muzikaal programma

14.00     slot door dagvoorzitter en anderen

15.00-17.00 afbouw terrein en herstel Malieveld

Vervoer
Kom zoveel mogelijk met het OV, en/of rij met elkaar mee!

Auto’s, evt. vrachtwagens of ander verkeer met bestemming Malieveld wordt naar het ADO stadion geleid. Vanaf hier worden dan bussen ingezet die de bezoekers naar het Malieveld zal brengen.

De bussen vanuit de verschillende brancheorganisaties worden geparkeerd op de Leidsestraatweg.

Op het plattegrondje  is de looproute aangegeven vanaf de Leidsestraatweg naar het Malieveld en vv. Deze route gaat door het Haagse Bos en over de tunnelbak van de A12 (afstandsduur circa 5 minuten).

Veiligheid en coördinatie
Stichting Grond In Verzet wil er nadrukkelijk op attenderen dat we veiligheid en coördinatie hoog in het vaandel hebben:

• Stichting Grond In Verzet roept op om overlast op (snel)wegen te voorkomen. Wij hechten er veel waarde aan dat onze medemens geen hinder van onze protestactie zal ondervinden. Rondom het Malieveld worden verkeersregelaars en diverse borden ingezet om alles in goede banen te leiden
  • Diverse LED- karren & verkeersregelaars worden opgesteld in de omgeving van het Malieveld
  • Er zal nauw contact gehouden worden met nood- en hulpdiensten
  • Er zijn twee ‘evenementen ambulances’ met deskundige EHBO’ers ter plaatse
  • We houden toezicht op (on)gepast gedrag en zullen daar waar nodig dan ook gecorrigeerd optreden als organisatie
  • Voor de gastprekers zal er een speciale ontvangstruimte worden ingericht gesitueerd, naast het podium waar onze gasten en sprekers verwelkomt kunnen worden
  • Horeca en toiletvoorzieningen zijn geregeld voor alle bezoekers
  • Er zal expliciet geen alcohol worden geschonken of genuttigd

Vervoer
Kom zoveel mogelijk met het OV, en/of rij met elkaar mee!

Kledingvoorschrift
Oranje! Hiermee willen we een krachtig en saamhorig signaal afgeven. Heel Nederland houdt immers van Oranje!

Financiële bijdrage
Actie voeren kost geld. Voor alle kosten om deze protestactie te ondersteunen kunnen wij uw financiële steun goed gebruiken. Stichting Grond In Verzet heeft hiervoor een tijdelijk bankrekening nummer vrijgemaakt.

De donaties kunt u storten op rekeningnummer NL62 ABNA 0565 6292 39 t.n.v. Loef-Peelen Holding B.V. onder vermelding van “donatie stichting Grond In Verzet.” of via www.doneeractie.nl

Voor het laatste nieuws volg ons op www.stichtinggrondinverzet.nl, Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Comments are closed.